Universiteit Leiden

nl en

Nina Eggens

Promovendus

Naam
N. Eggens MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
n.eggens@law.leidenuniv.nl

Nina Eggens is sinds juni 2022 werkzaam aan de Universiteit Leiden als promovenda bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie.

Meer informatie over Nina Eggens

Nina Eggens is sinds juni 2022 werkzaam aan de Universiteit Leiden als promovenda bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie. Ze behaalde in 2020 haar bachelor Criminologie aan de Universiteit Leiden. Daarna startte ze met de tweejarige International Master’s in Advanced Research in Criminology (IMARC) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een deel van deze master volgde ze aan University of Kent (UK). Haar onderzoek duurde een jaar en zag op de veranderingen in lokale wetgeving en beleid met betrekking tot de seksbranche in Rotterdam, en de gevolgen voor de arbeidsomstandigheden van vrouwelijke sekswerkers in de onvergunde seksbranche. Hiervoor liep ze ook een onderzoeksstage bij Gemeente Rotterdam. Tijdens haar master was ze student-docent bij het Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam en was ze mede-redacteur van de criminologische blog Deviance Incubator waar ze ook artikelen voor schreef.

Onderzoek

Het promotieonderzoek van Nina Eggens is een combinatie van criminologie en jeugdrecht, en ziet op de rechter als probleemoplosser in huiselijk geweldszaken met minderjarige slachtoffers. Het promotieonderzoek valt binnen het onderzoeksproject Conflictoplossende Instituties (COI), een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de Universiteit Utrecht en de Radbound Universiteit Nijmegen.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.05

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.