Universiteit Leiden

nl en

Kristof Gombeer

Docent/onderzoeker

Naam
Dr. K.C.N. Gombeer
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
k.c.n.gombeer@law.leidenuniv.nl

Titel onderzoek: Human rights of migrants, asylum-seekers and refugees at sea.

Meer informatie over Kristof Gombeer

Kristof Gombeer studeerde rechtsgeleerdheid (LL.B. 2011) en politieke wetenschap (B.Sc. 2012) aan de VU Brussel en wijsbegeerte (B.A. 2012) aan de KU Leuven. Daarna koos hij voor een specialisatie in de internationale betrekkingen (M.Sc. 2013) aan de London School of Economics en in het internationaal publiekrecht (LL.M. 2014) aan de New York University.

Na zijn studies deed hij ervaring op bij de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Bangkok en het VN Vluchtelingenagentschap (UNHCR) te Brussel waar hij zich vooral toelegde op de problematiek van mensenhandel en –smokkel, alsook maritieme migratie. Tijdens deze periode was Kristof ook actief als docent aan de vakgroep internationaal en Europees recht van de VU Brussel, waar hij methodologie van het internationaal en Europees recht doceerde.

Sinds het academiejaar 2016-2017 is hij aangesteld als aspirant bij het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (Vlaanderen) en werkt hij aan de VUB en de Universiteit Leiden (co-tutelle) aan een doctoraal proefschrift met betrekking tot de extraterritoriale toepassing van het EVRM en het EU Handvest van de Grondrechten tijdens maritieme operaties op de Middellandse Zee. Kristof is ook co-chair van de Interest Group on Migration and Refugee Law van de European Society of International Law (ESIL/SEDI).

Docent/onderzoeker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.