Universiteit Leiden

nl en

Europa Instituut participeert in Odysseus Summer School

Europa Instituut-medewerkers Jorrit Rijpma, Melanie Fink en Kristof Gombeer participeerden vorige week in de Summer School van het Odysseus Netwerk met betrekking tot EU immigratie- en asielrecht en beleid (Brussel, 2-13 juli).

Terwijl Jorrit Rijpma lesgaf over externe grenscontrole, bediscussieerden Melanie en Kristof de problematiek van de onderschepping van migrant op zee en het beleid van zogenaamde ‘pullbacks’ van migranten naar Libië.

Eerder deze week publiceerden Melanie, Kristof en Jorrit een blog met betrekking tot het beleid van de nieuwe Italiaanse regering om toegang tot diens havens te weigeren aan NGO schepen met geredde migranten aan boord.

Meer informatie over de Summer School

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.