Universiteit Leiden

nl en

Kimia Heidary

Promovendus

Naam
Mr.drs. K. Heidary
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
k.heidary@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1976-927X

Kimia Heidary is sinds maart 2020 als promovenda verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Ze behaalde haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht (2016), waarna zij tevens een master Persuasieve Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam (2017) en een master Privaatrecht (specialisatie Intellectueel Eigendom) aan de Universiteit Utrecht (2019) behaalde. 

Meer informatie over Kimia Heidary

In haar interdisciplinaire onderzoek richt Kimia Heidary zich op online prijsdiscriminatie. Het doel is om inzicht te verkrijgen in de psychologie van bedrijven en consumenten, en wat de implicaties zijn voor consumentengedrag en marktregulering. De titel van haar PhD project is “An empirical legal examination of online price discrimination, justice, and regulation”. Door middel van juridisch-empirisch onderzoek onderzoekt zij de regulerende rol van het recht met betrekking tot online prijsdiscriminatie.

Het onderzoek vindt plaats in het kader van het facultaire onderzoeksproject Empirical Legal Studies voor het sectorplan Rechtsgeleerdheid. Met een achtergrond in zowel rechten als communicatiewetenschap, brengt Kimia Heidary verschillende disciplines samen om haar onderzoeksvragen te beantwoorden en de rol van online prijsdiscriminatie binnen onze maatschappij te belichten. Haar onderzoek biedt praktische handvaten voor toekomstige marktregulering.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.26

Contact

Promovendus/gast

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Publicaties

  • Ars Aequi Redacteur
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.