Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Daniel Thomas

Hoogleraar Internationale Betrekkingen

Naam Prof.dr. D.C. Thomas
Telefoon +31 71 527 1263
E-mail d.c.thomas@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Daniel Thomas is Hoogleraar Internationale Betrekkingen aan het Instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden en Visiting Professor aan University College Dublin. Hij studeerde aan Brandeis University (BA) en Cornell University (MA, PhD). Hij gaf onderwijs en deed onderzoek aan de European University Institute, Harvard University, Stanford University, University College Dublin, de University of Illinois in Chicago, de University of Pittsburgh, en Williams College.

Ook is hij werkzaam geweest op het gebied van internationale mensenrechten en strafrechtelijke kwesties bij het European Commission’s Directorate General for External Relations (voorganger van de European External Action Service).

Onderzoek

Zijn onderzoek richt zich op de bronnen, evolutie en effecten van internationale normen en instellingen, in het bijzondere in hun relatie met de politiek van mensenrechten en regionale integratie. Op dit moment is hij bezig met de afronding van een groot onderzoeksproject over hoe evoluerende, normatieve definities van de beperkingen van Europa de EU besluitvorming ten aanzien van uitbreiding (periode eind vijftiger jaren tot heden) heeft gevormd.

Hij is de auteur van 'The Helsinki Effect: International Norms, Human Rights and the Demise of Communism' (Princeton), redacteur van 'Making EU Foreign Policy: National Preferences, European Norms and Common Policies' (Palgrave), 'Negotiation Theory and the EU: The State of the Art' (Routledge), 'World Security' (St. Martin’s), en 'Peace and World Order Studies' (Westview).

Onderwijs

Hij geeft onderwijs op het gebied van internationale relaties, internationale samenwerking en instellingen en de transnationale politiek van de mensenrechten. Daarnaast begeleidt hij research masterstudenten in deze en gerelateeerde onderwerpen.

 

Hoogleraar Internationale Betrekkingen
Faculteit der Sociale Wetenschappen
Instituut Politieke Wetenschap
Werkadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 5B37
Contact
+31 71 527 1263
d.c.thomas@fsw.leidenuniv.nl
own business
reviewing academic manuscripts