Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Clementine Breedveld-de Voogd

Hoogleraar Burgerlijk recht/Directeur Moot Court

Naam Prof.mr. C.G. Breedveld-de Voogd
Telefoon +31 71 527 7884
E-mail c.g.breedveld@law.leidenuniv.nl

Prof. mr. C.G. Breedveld-de Voogd is sinds 1 januari 2012 Directeur Moot Court en docent Burgerlijk Recht. Hiervoor was zij Universitair Docent Notarieel recht aan de Universiteit Leiden en verzorgde (tezamen met andere collega’s) colleges Onroerend Goedrecht en Huwelijksvermogensrecht.

Meer informatie Clementine Breedveld-de Voogd

Prof. mr. C.G. Breedveld-de Voogd is sinds 1 januari 2012 Directeur Moot Court en docent Burgerlijk Recht. Hiervoor was zij Universitair Docent Notarieel recht aan de Universiteit Leiden en verzorgde (tezamen met andere collega’s) colleges Onroerend Goedrecht en Huwelijksvermogensrecht. 

Na haar studie rechten aan de Universiteit Leiden was zij werkzaam als docent bij Burgerlijk recht en vervolgens als advocaat bij Pels Rijcken en Droogleever Fortuijn. Tevens was zij verbonden aan het wetenschappelijke bureau van de Koninklijke Notariële Broederschap en is zij werkzaam geweest als bijzonder griffier van de Vaste Commissie voor Justitie van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor de invoering van de resterende delen van het Nieuwe Burgerlijk Wetboek. Daarnaast gaf zij veel post doctoraal onderwijs en is zij sinds 2003 redactielid van Nieuwsbrief BW, Maandblad voor Vermogensrecht. Tevens is ze bestuurslid van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA.   

Prof. mr. Breedveld-de Voogd promoveerde 18 april 2007 op het proefschrift “Vorm, vrijheid en gebondenheid bij de koop van een woning”.  
 

Wolters Kluwer
Hoofdredactie Groene Serie (Bijzondere overeenkomsten)
Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie
voorzitter Issuegroep Belehren Op Afstand
Grotius academie
Docent onroerend goedrecht
Juridische Berichten voor het Notariaat
Redactie en auteurswerkzaamheden
Kluwer
Auteurswerkzaamheden T&C (BW, Erfrecht, Relatievermogensrecht, Personen & Familierecht)
PAO Leiden, CPO Nijmegen, KNB
Docent op het gebied van het burgerlijk recht voor diverse cursusinstituten