Universiteit Leiden

nl en

Alette Jansen

Promovendus

Naam
Mr. A.C. Jansen
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
a.c.jansen@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9705-8660

Alette Jansen is sinds 2020 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht, als promovendus.

Meer informatie over Alette Jansen

Alette Jansen studeerde in 2019 en 2020 af aan de Universiteit Leiden, waaraan zij haar dubbele bachelors Rechtsgeleerdheid & Economie en Fiscaal Recht heeft behaald, haar master Ondernemingsrecht (cum laude) en zij nog in de afrondende fase zit voor haar master Fiscaal Recht. Haar masterscriptie schreef zij voor de master Ondernemingsrecht over belangenverstrengeling van bestuurders en commissarissen in een openbaarbodsituatie en schrijft zij voor de master Fiscaal Recht over de Britse group relief-regeling als mogelijk alternatief voor het Nederlandse fiscale eenheidsregime.

Daarnaast heeft zij onlangs een artikel geschreven voor het tijdschrift Onderneming & Financiering met de titel ‘related party transactions, de tegenstrijdigbelangregeling en hetgeen met betrekking tot belangenverstrengeling is geregeld in de Nederlandse Corporate Governance Code: waar zijn we nu aan toe?’. Tijdens haar studies heeft Alette verschillende stages gelopen bij Nederlandse en internationale advocatenkantoren en is zij werkzaam geweest bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel en De Kleine Consultant in Leiden.

Nu is zij verbonden als promovendus Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden en doceert zij onder meer ILS - Ondernemings- en insolventierecht en transnationaal ondernemingsrecht in de master Ondernemingsrecht en international corporate law in de master International Civil and Commercial Law (Advanced programme).

Titel onderzoek: Ondernemingsrecht, corporate governance, stakeholderparticipatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.35

Contact

  • Wolters Kluwer Auteur Groene Serie Rechtspersonen (onderdeel transacties met verbonden partijen)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.