Universiteit Leiden

nl en

Van Middelaar in Buitenhof over de positie van Europa op het wereldtoneel

Op 5 december was Luuk van Middelaar, hoogleraar Europese Grondslagen en Praktijk EU te gast bij Buitenhof om te praten over verschillende Europese kwesties, waaronder de Europese corona-aanpak.

Hoe slaat de Europese Unie zich door de crisis heen?

Luuk van Middelaar, politiek filosoof en hoogleraar EU-recht, schreef daarover het boek Het Europees pandemonium. Volgens hem zijn Europese landen anders gaan handelen tijdens de coronacrisis. 'Nederland dacht misschien dit is hetzelfde toneelstukje, we gaan weer noord tegen zuid en dan komen we ergens uit. Maar Duitsland, met Merkel voorop, heeft gezien: dit is een historisch nieuw moment, we gaan het anders doen. En in één keer stond Nederland alleen, met een aantal andere zuinige landen.’

De gehele uitzending kun je hier bekijken. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.