Universiteit Leiden

nl en

Olga van Marion in het Leidsch Dagblad over muziek in de zeventiende eeuw

Wat waren de populairste liederen uit de zeventiende eeuw? En waarom hoor je daar zo vaak dezelfde melodieën in terug? In een interview in het Leidsch Dagblad gaat universitair docent Olga van Marion in op die vragen.

Volgens haar was muziek het belangrijkste culturele aspect van de zeventiende eeuw, maar was plagiaat nog geen groot thema. Integendeel, mensen vonden het wel makkelijk als de melodie van een lied al bekend was. ‘Als je veertig melodieën kent, kun je duizenden liedjes zingen.’

Meer weten?

Het volledige artikel is te lezen op de website van het Leidsch Dagblad.

Olga van Marion geeft 4 november de P.J. Bloklezing in het Academiegebouw. Daarin reconstrueert ze de top 40 van de zeventiende eeuw en zingt ze samen met het publiek enkele van de bekendste liederen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.