Universiteit Leiden

nl en

Judi Mesman op Kennislink over coronatekeningen door kinderen

Judi Mesman vertelt in een interview op de website Kennislink over hoe kinderen de coronacrisis beleven. Ze bekeek hiervoor door kinderen ingestuurde tekeningen.

Uit het artikel op Kennislink:

'Wei Li en Judi Mesman kregen de afgelopen maanden wel heel bijzondere post. Hun mailbox stroomde vol met honderden ingescande tekeningen van kinderen uit China en Nederland. Mesman, hoogleraar maatschappelijke vraagstukken jeugd bij de Universiteit Leiden, wilde de coronacrisis door de ogen van kinderen beleven. Voor de wat oudere kinderen sloot ze samen met hoogleraar kinderrechten Ton Liefaard aan bij een internationaal vragenlijstonderzoek, waarvan de bevindingen voor Nederland net verschenen zijn. Voor de allerjongsten is zo’n vragenlijst niks, veel te moeilijk. Hoe kom je er dan achter wat er in coronatijd leeft bij hen? Juist. Je laat ze lekker tekenen.'

Lees de rest van het interview hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.