Universiteit Leiden

nl en

'We mogen hopen dat de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) er komt'

Coronaregels voor kinderen worden vanaf 11 mei versoepeld, maar voor de hotelsector verandert er voorlopig niets. Hoe overleeft deze branche de coronacrisis?

In Hospitality Management schrijven onder meer hoogleraar Jean-Pierre van der Rest, hoogleraar Jan Adriaanse en promovendus Marc Broekema over de Wet homologatie onderhands akkoord. 'Deze wet kan ervoor zorgen dat hotelondernemingen die in de kern levensvatbaar zijn, hun schuldenlast kunnen verminderen. De rechter moet dan wel een dwangakkoord goedkeuren (homologeren). Dit doet hij alleen als hij overtuigd is dat de reorganisatiewaarde hoger ligt dan de liquiditeitswaarde.'

Lees het hele artikel in Hospitality Management.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.