Universiteit Leiden

nl en

Rapport UNICEF en Universiteit Leiden over kinderen en corona in de media

UNICEF Nederland maakte samen met hoogleraar kinderrechten Ton Liefaard (UNICEF-leerstoel) en studenten van de Universiteit Leiden (van de master Jeugdrecht en de Advanced Master European and International Human Rights Law) een inventarisatie van meer dan tachtig mogelijke risico's van de impact die de coronacrisis en -maatregelen hebben op kinderen en jongeren in Nederland.

Uit het rapport blijkt dat de coronacrisis een grote impact heeft op de situatie van kinderen en jongeren in Nederland. Voldoende aandacht voor de gevolgen voor (kwetsbare) kinderen en jongeren en hun rechten ontbreekt.

Onder meer de volgende media besteedden aandacht aan het rapport:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.