Universiteit Leiden

nl en

Hoe kan de hotelbranche zich wapenen tegen de coronacrisis?

In 2019 brak de Nederlandse hotelmarkt nog alle records. Nu hebben hotels massaal de deuren gesloten vanwege het coronavirus. Als dit maanden gaat duren, komen hotels onverminderd in zwaar weer.

In Hopsitality Management gaan hoogleraren Jan Adriaanse en Jean-Pierre van der Rest uitgebreid in op de mogelijkheden voor hotels om een faillissement te voorkomen. Zo biedt de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) levensvatbare hotels de mogelijkheid schuldeisers via de rechter te dwingen mee te werken aan een akkoord om de te hoge schuldenlast te verminderen. Een faillissement van een in essentie gezond hotel kan daarmee op structurele wijze worden voorkomen.

Lees hier het hele artikel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.