Universiteit Leiden

nl en

Michael Klos over de zwartepietendiscussie op sociale media

In november schorste Instagram de pagina van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Volgens de actiegroep hebben tegenstanders het profiel gerapporteerd om hen dwars te zitten. Volgens Docent/Onderzoeker Michael Klos moeten social media platforms transparanter zijn over de keuzes die zij maken.

Michael Klos: "Het blijft speculeren wat er precies is gebeurd nu Facebook zo weinig informatie geeft. Het kan bijvoorbeeld zijn voorgevallen dat een moderator de Nederlandse taal niet sprak, de zwartepietendiscussie niet kende of de Instagram-pagina verkeerd interpreteerde."

Eerder gaf Klos al commentaar op de beperkte mogelijkheden om in beroep te gaan tegen beslissingen van deze bedrijven.

Lees het hele artikel op NU.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.