Universiteit Leiden

nl en

Frits van der Meer en Gerrit Dijkstra over de groeiende macht van politieke assistenten

Frits van der Meer en Gerrit Dijkstra van het Instituut Bestuurskunde reflecteren in het magazine ''De Hofvijver'' op de groeiende macht van politieke assistenten.

Politieke adviseurs

Politieke adviseurs hebben oorspronkelijk vooral tot taak een bewindspersoon te adviseren in (partij) politieke kwesties, ook in relatie tot de volksvertegenwoordiging. De vraag is of zij zich hiertoe beperken of ook beleidsinhoudelijk adviseren. In het Juninummer van het magazine van het Montesquieu Instituut  bespreken Frits van der Meer en Gerrit Dijkstra wat er geschreven wordt over de verhouding van politieke assistenten tot politieke en ambtelijke bestuurders.

Lees het volledige artikel

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.