Universiteit Leiden

nl en

Van der Rest: 'Uurtje-factuurtje heeft een groot nadeel'

Hoogleraar bedrijfswetenschappen Jean-Pierre van der Rest sprak op 2 juni 2017 zijn oratie uit. Hierin gaf hij aan dat de prijs van producten en diensten een belangrijke rol speelt in de maatschappij, en dus ook in het juridisch domein. Rechtenstudenten zouden dan ook prijsbewuster moeten worden

In een interview met BNR Nieuwsradio gaat Van der Rest in op het 'uurtje-factuurtje': 'Het is eenvoudig en efficiënt, maar het heeft een groot nadeel: de gewerkte uren staan erg op de voorgrond, in plaats van het resultaat.' Als alternatieven noemt hij bijvoorbeeld vaste prijzen of volumekortingen. Van der Rest stipt aan dat het erom gaat hoe je waarde creëert voor de klant. 'Als je dat weet, weet je ook welke prijs je kunt vragen.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.