Universiteit Leiden

nl en

Tom Barkhuysen vertrouwt op buffers die rechtsstaat beschermen

Volgens de onafhankelijke commissie voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), waarvan onder meer hoogleraar Immigratierecht Peter Rodrigues lid is, hebben steeds meer politieke partijen voorstellen in hun verkiezingsprogramma’s staan die de rechtstaat kunnen aantasten. De partij met de meeste concrete plannen die in strijd zijn met de rechtsstaat is de PVV met 6.

Volgens hoogleraar staats- en bestuursrecht Tom Barkhuysen wordt de rechtsstaat niet sowieso aangetast. Hij wijst in een interview met RTL Nieuws op de buffers die onze rechtsstaat beschermen. ‘Dit zijn allemaal plannen en die moeten in de formatie nog in uitvoering komen en nog aangenomen worden door de Eerste Kamer.’ Hij vraagt zich af op de voorstellen wel uit te voeren zijn en is bang dat de politieke partijen hun beloften niet waar kunnen maken. Zo raakt de politiek ‘nog verder vervreemd van de kiezer’.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.