Universiteit Leiden

nl en

Luc Verheij schrijft in memoriam van 'buitencategorie' Koopmans

In het Nederlands Juristenblad is een in memoriam verschenen van Tim Koopmans. De auteur, Luc Verheij, geeft hierin aan dat Koopmans een jurist van de 'buitencategorie' was. Hij was toonaangevend op zeer uiteenlopende deelterreinen van het recht – van arbeidsrecht en staatsrecht tot Europees recht.

Koopmans heeft een bijzonder grote afwisseling gehad in zijn carrière. Zo was hij onder meer advocaat, wetgevingsjurist, rechter in het Europese Hof van Justitie en rechter en later advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Tussen 1965 en 1978 was Koopmans hoogleraar aan de Leidse Juridische Faculteit. Volgens Verheij was zijn belangrijkste wetenschappelijke bijdrage in die periode Vergelijkend Publiekrecht uit 1978, 'het indrukwekkendste en best geschreven staatsrechtelijke werk dat er in Nederland te vinden is'. 

Het gehele in memoriam is te lezen op de website van het Nederlands Juristenblad.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.