Universiteit Leiden

nl en

Instituut Bestuurskunde

Onderzoek

Het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden is één van de grootste en oudste instituten voor academisch onderzoek en onderwijs op het gebied van Bestuurskunde in Nederland. Het instituut combineert een wereldwijd goede academische reputatie met een centrale positie voor internationale, nationale, regionale en lokale overheidsinstellingen in Den Haag.

Het onderzoeksprogramma

Het onderzoeksprogramma van het instituut concentreert zich op de analyse van politics and administration of institutional change. Het Instituut maakt ook deel uit van het onderzoeksprofiel Political Legtimacy, één van de elf profileringsgebieden van de Universiteit. De vijf leerstoelgroepen: European Governance, International Governance, Public Sector Management, Comparative Public Sector Reform en Public Affairs & Public Policy brengen onderzoekers met een gezamenlijk profiel samen. 

Onderzoek van het Instituut Bestuurskunde wordt niet alleen gefinancierd vanwege de Nederlandse overheid, maar ook uit beurzen van nationale en Europese onderzoeksorganisaties (onder meer NWO) en door publieke en private opdrachtgevers.

Samenwerking en partners

Het Instituut Bestuurskunde neemt deel aan het Netherlands Institute of Government (NIG) , de nationale onderzoeksschool voor Bestuurskunde en Politieke Wetenschappen. Het Instituut werkt in Den Haag nauw samen met de gemeente Den Haag, de CAOP (kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein) en de Nederlandse Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA).

Op nationaal niveau is het instituut partner van de Vereniging voor Bestuurskunde. 

Op internationaal niveau neemt het instituut actief deel aan netwerken als het European Consortium for Political Research (ECPR), de European Group for Public Administration (EGPA), de Public Management Research Association (PMRA), de International Institute of Administrative Sciences (IIAS), en de European Master of Public Administration Consortium (EMPA).

PhD

PhD-kandidaten van het Instituut Bestuurskunde maken deel uit van de Graduate School van de Faculteit Governance and Global Affairs.

Centres

Onderzoekscentres zijn gericht op het uitvoeren en bevorderen van onderzoek naar specifieke onderwerpen binnen het onderzoeksprogramma.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie