Universiteit Leiden

nl en

Instituut Kern

ABIA project

Het ABIA-project omvat een Nederlands-Aziatisch netwerk van onderzoekers dat een geannoteerde bibliografische database ontwikkelt over de kunst en archeologie van Zuid- en Zuidoost Azië, inclusief de cultureel verwante gebieden Afghanistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Tibet en de ‘Zijderoute’.

De database ABIA South and Southeast Asian Art and Archaeology Index is online doorzoekbaar via http://www.abia.net en is vrij toegankelijk voor studenten, onderzoekers en geïnteresseerden. Excerpten van de database zijn ook in boekvorm uitgebracht en zijn te vinden in de bibliotheek van het Instituut Kern of kunnen worden besteld onder de ISBN-nummers: 0-7103-0625-3 (Vol. 1) en 
90 04 12422 5 (Vol. 2, twee delen). 

De online-database richt zich op publicaties met betrekking tot de pre- en protohistorische archaeologie, de historische archeologie, kunstgeschiedenis van de oude en de moderne tijd, materiële cultuur, epigrafie, paleografie, numismatiek en de zegelkunde. De  database omvat de bespreking van monografieën, artikelen, boekbesprekingen en dissertaties vanaf 1996. Er kan onder andere worden gezocht op auteur, trefwoord, plaatsnaam en kunstperiodes.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.