Universiteit Leiden

nl en

Serie

Huizingalezing

Sinds 1972 wordt jaarlijks de Huizingalezing georganiseerd. Meer informatie over de Huizingalezing 2021 vindt u in het agendabericht over de lezing.

Johan Huizinga

De naam van de lezing is een eerbetoon aan de historicus en cultuurfilosoof Johan Huizinga (1872-1945). De lezingen hebben - in de geest van Huizinga’s werk - een cultuurhistorisch dan wel een cultuur- of maatschappijkritisch karakter.

Organisatie

De Huizingalezing wordt georganiseerd door de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en (vanaf 2014) EW magazine

De commissie die verantwoordelijk is voor de organisatie van de Huizingalezing en de keuze van de spreker bestaat uit:

Een overzicht van alle Huizingalezingen sinds 1972 vindt u hier.

Tekstuitgave bestellen

Na afloop van de lezing is de tekstuitgave verkrijgbaar via de webshop van EW magazine of via de (internet) boekhandel.
De tekstuitgaven van de lezingen die vanaf 2014 zijn gehouden, zijn verkrijgbaar via de webshop van EW magazine of (internet) boekhandels. De boekjes met de lezingen van Geert van Istendael (2012, De parochie van Sint-Precarius) en Bas Heijne (2013, De betovering van de wereld) kunt u per stuk voor € 8,00 + €1,95 verzendkosten thuisgestuurd krijgen. Stuur daarvoor een e-mail naar huizingalezing@hum.leidenuniv.nl met vermelding van de auteur wiens boekje u wenst te bestellen en uw adresgegevens. De tekst van oudere edities van de lezing is helaas via de organisatie van de lezing niet meer verkrijgbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.