Universiteit Leiden

nl en

Maxim Februari houdt 49e Huizingalezing

Op vrijdag 11 december houdt schrijver, columnist en kersverse P.C.Hooftprijswinnaar Maxim Februari de 49e Huizingalezing. Februari houdt zijn rede, met als titel ‘Slechte kunst’, live vanuit het Academiegebouw in Leiden. De lezing is voor het eerst in haar geschiedenis gratis online te volgen.

Huizingalezing door Maxim Februari: ‘Slechte kunst’

‘We hebben kunstenaars en schrijvers nodig’: het is het nieuwe mantra. We hebben kunstenaars en schrijvers nodig om de post-corona wereld vorm te geven, om de klimaatcrisis op te lossen en het verdelingsvraagstuk, om toekomstscenario’s op te stellen over identiteit en terrorisme. En wat kunnen die kunstenaars en schrijvers dan bijdragen? De kracht van verbeelding, leest de schrijver in zijn mail, als hij weer eens wordt opgetrommeld. Kennelijk gaat iedereen er voetstoots van uit dat kunst en literatuur een heilzame bijdrage komen leveren, dat ze de mensheid in de goede richting sturen. Maar wat is de goede richting? En hoe weten we dat? En heeft de kunst eigenlijk niet iets beters te doen?

Over de spreker

Maxim Februari (1963) is schrijver. Hij studeerde kunstgeschiedenis, filosofie en rechten in Utrecht en promoveerde in Tilburg op een filosofisch proefschrift over de beperkingen van economische rationaliteit. Hij schrijft romans, columns en essays en heeft lang als adviseur gewerkt, onder andere op het terrein van industriële veiligheid. Zijn werk is vele malen bekroond. Afgelopen september nog ontving hij de P. C. Hooftprijs.

Gratis livestream

De lezing, met een beperkt aantal genodigden, is door middel van een gratis livestream op vrijdag 11 december om 20.00u beschikbaar voor alle belangstellenden. De link wordt later bekend gemaakt; wilt u een herinnering ontvangen laat dan hier uw e-mailadres achter. Kaarten om de lezing live bij te wonen worden dit jaar niet verkocht. Meer informatie over de lezing vindt u in het agendabericht op onze website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.