Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Digitalisering, Data en Governance

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde | Vak: Rol van ICT in Openbaar Bestuur

Datum
vrijdag 5 april 2024
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Heb je altijd al eens in de collegezaal willen zitten van een eerstejaars student van de Bachelor Bestuurskunde voor de specialisatie Digitalisering, Data en Governance? Dan is dit je kans!

Goed om te weten

Tijdens deze meeloopdag krijg je de kans om een college bij te wonen van het vak Rol van ICT in Openbaar Bestuur. In dit vak wordt dieper ingegaan op de digitale transformatie van overheidsinstanties en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Technologische innovaties bieden nieuwe hulpmiddelen waarmee overheden problemen zoals personeelstekorten kunnen aanpakken en processen soepeler kunnen laten verlopen. Het gebruik van bijvoorbeeld algoritmen vereist echter ook voorzichtigheid.

Dit college onderzoekt verschillende aspecten, waaronder de regulatie van big data en kunstmatige intelligentie, en de voor- en nadelen van samenwerking tussen publieke organisaties. Goed om te weten is dat "Rol van ICT in Openbaar Bestuur" een college op masterniveau is dat in het Engels wordt gegeven door de DDG opleidingscoördinator, Alex Ingrams. Dit college biedt een goed inzicht in de thema's die je ook zult tegenkomen in het eerste jaar van onze Bachelor opleiding.

Programma

Na het college geeft een van onze studentvoorlichters een algemene presentatie over de Bachelor Bestuurskunde en de specialisatie Digitalisering, Data en Governance, hier kun je al je vragen stellen over de opleiding. Hopelijk mogen we je binnenkort verwelkomen op onze campus in Den Haag!

09:00 Ontvangst bij receptie
09:15 Aanvang college
11:00 Presentatie en Q&A over opleiding

Vragen?

Heb je een vraag over de meeloopdag of de opleiding? Neem dan even contact op met een van onze studentambassadeurs via email of chat!

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie, Digitalisering, Data en Governance of Economie Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.