Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde | Vak: Politicologie

Datum
dinsdag 9 april 2024
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

De meeloopdag Bestuurskunde is een meeloopdag op locatie aan de Universiteit Leiden in Den Haag. Tijdens deze activiteit vertellen onze studentambassadeurs Jaydey Marinus en Wesley Koster, samen met een studentvoorlichter, je meer over de Bachelor Bestuurskunde, de specialisaties Beleid, Bestuur en Organisatie | Digitalisering, Data en Governance | Economie, Bestuur en Management, en over hun ervaringen met studeren aan de Universiteit Leiden in Den Haag. 

De meeloopdag begint met een algemene presentatie over de bachelor bestuurskunde, daar kan je al je vragen stellen over de bachelor en de track waarin je geïnteresseerd bent. Na het stellen van al je vragen loop je de collegezaal binnen om mee te doen aan het hoorcollege van het vak 'Politicologie'. Na afloop is er nog voldoende tijd voor vragen en een rondleiding op de Campus Den Haag.

Een meeloopdag duurt één middag van 14:15 tot 16:00 uur. Er zijn maar beperkte plekken, meld je dus snel aan! 

Mocht deze meeloopdag van 9 april je niet uitkomen, kijk dan even verder naar de andere data van de meeloopdagen.

Over het college: Politicologie

Bestuurskunde en politicologie zijn studies die nauw aan elkaar verwant zijn. Daarom is het van belang dat toekomstige bestuurskundigen kennis hebben van de discipline politicologie. In dit vak wordt er zowel gekeken naar de Nederlandse politiek als andere nationale politieke systemen zoals de Verenigde Staten. Kennis van democratieën, autoritaire systemen en electorale systemen is belangrijk voor het analyseren van uitkomsten van het politieke spel. Deze uitkomsten zijn bijvoorbeeld de verkiezingsuitslagen of de coalitieonderhandelingen. In het tweede jaar volgt aansluitend op het vak Politicologie het vak European Politics. De EU speelt namelijk een steeds grotere rol voor het openbare bestuur. In de bachelor vormt politicologie daarom ook een belangrijke discipline. 

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie | Digitalisering, Data en Governance | Economie, Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.