Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Beleid, Bestuur en Organisatie

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde | Vak: Geschiedenis van het Openbaar Bestuur

Datum
donderdag 15 februari 2024
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Heb je altijd al eens in de collegezaal willen zitten van een eerstejaars student van de Bachelor Bestuurskunde voor de specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie? Dan is dit je kans!

Meld je aan voor een meeloopdag en stap de collegazaal binnen om mee te doen met het hoorcollege van het vak Geschiedenis van het Openbaar BestuurBij het vak Geschiedenis van het Openbaar Bestuur Openbaar Bestuur ga je kijken naar hoe het Nederlands Openbaar Bestuur is ontstaan en waaraan het zijn fundamenten ontleend, die op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar zijn of zelfs nog in werking. In het Nederlands openbaar bestuur is er zowel sprake van verandering en diversiteit als ook continuïteit. Dit is zichtbaar binnen organisaties, publieke instituties maar ook de politiek-bestuurlijke cultuur. Hoe beleid in het verleden tot stand is gekomen en is uitgevoerd heeft nog steeds invloed op de hedendaagse werkwijze, dit maakt het niet enkel interessant om de oorsprong te bestuderen maar ook erg nuttig voor toekomstige beleidsmakers. 

Na afloop van het college geeft de studentvoorlichter een algemene presentatie over de Bachelor Bestuurskunde. Hier stel je al je vragen over de opleiding aan onze studenten. Daarna is er nog ruim de tijd voor vragen en een rondleiding op de Campus Den Haag.

Een meeloopdag duurt één ochtend van 9:00 tot 12:00 uur. Er mogen maximaal 15 studiekiezers per sessie meedoen. Je kiest zelf een datum en tijdstip wat jou het beste uitkomt om de meeloopdag te volgen. Meld je dus snel aan!

Mocht deze meeloopdag van 15 februari je niet uitkomen, kijk dan even verder naar de andere data van de meeloopdagen.

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie, Digitalisering, Data en Governance of Economie Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.