Universiteit Leiden

nl en

Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden

Bestuur

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden heeft haar succes mede te danken aan de diverse besturen die de lezingen, vergaderingen en activiteiten van het gezelschap hebben verzorgd.

Het bestuur waarborgt de kwaliteit van het gezelschap en leidt alles in goede banen. 

v.l.n.r.: Han de Winde, Rob van Wijk, Mathieu Noteborn, Johan Lugtenburg, Fred Kuijers (niet op de foto Frederike Quaak)

Prof. dr. Mathieu HM Noteborn, voorzitter

Kennis over levensprocessen en ziektebeelden vergaren is de rode draad door zijn onderzoekscarrière. Zijn echte passie is het onderwijzen hierin aan studenten en leken van allerlei leeftijden.

Rob van Wijk MSc., secretaris

Alumnus Bio Farmaceutisch Wetenschappen en nu promovendus aan de Universiteit Leiden. Als student was Rob al betrokken bij onderzoek en onderwijs. Daarnaast was hij als assessor van het Faculteitsbestuur een jaar verantwoordelijk voor de portefeuille studentenzaken. Momenteel is hij PhD-kandidaat op de afdeling Farmacologie van het LACDR, Universiteit Leiden.

Dr. Fred Kuijers, penningmeester

Alumnus Heterogene Katalyse aan de Universiteit Leiden. Na zijn promotie is Fred werkzaam geweest op ministeries en betrokken bij de ontwikkeling van het milieubeleid begin jaren ’80. Na een aantal jaren wethouder in Leiden te zijn geweest was hij vervolgens twintig jaar verbonden als associé aan Boer & Croon.

Ir. Frederike Quaak, algemeen bestuurslid

Alumna Life Science and Technology (LST) aan de Universiteit Leiden en Technische Universiteit Delft. Frederike was tijdens haar studententijd actief in zowel studie- als sportverenigingen. Daarnaast bevond ze zich op de grenzen van technische en fundamentele disciplines, en waardeert ze nog steeds de balans tussen academisch en direct toepasbare uitkomsten van onderzoek. Op dit moment is ze werkzaam bij het Nederlands Forensisch Instituut en rond ze haar promotieonderzoek af.

Prof. dr. Han de Winde , algemeen bestuurslid

Han de Winde is hoogleraar Industriële biotechnologie aan de Universiteit Leiden. Afgelopen jaren was hij vice-voorzitter van het Faculteitsbestuur der Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Prof. dr. Johan Lugtenburg, ere-voorzitter

De natuur is de leermeesteres van de kunst (natura artis magistra). Dit zijn de essentiële lichtprocessen van het leven en dit is zijn leidraad bij het onderzoek van ons zien en bij de fotosynthese.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie