Universiteit Leiden

nl en

Ontdek de alumninetwerken van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen!

Ook na jouw afstuderen blijft de Universiteit Leiden graag met je in contact. Alumni en de universiteit gaan goed samen, met jouw ervaringen kunnen wij het onderwijs verbeteren en je kunt deel uitmaken van een waardevol netwerk vol uiteenlopende kennis en ervaring. Ontdek welke mogelijkheden jij hebt om in contact met mede alumni en de universiteit te blijven!

Ons aanbod

Wij organiseren uiteenlopende activiteiten en bieden verschillende voorzieningen aan voor alumni van de universiteit. Als wij de juiste gegevens hebben dan houden wij jou op de hoogte via het alumnimagazine de Leidraad, digitale nieuwsbrieven en uitnodigingen voor lezingen en andere bijeenkomsten.

Waarom betrokken blijven?

Via het alumninetwerk blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen bij de Universiteit Leiden, de activiteiten die voor alumni worden georganiseerd en onderhoud je contact met voormalig medestudenten en docenten. Dit kan een waardevolle uitbreiding van je netwerk zijn en biedt de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. De lezingen, discussies en workshops die de universiteit aanbiedt dragen bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Ook kun je deze vaardigheden toepassen en zelf verder ontwikkelen in het Leiden Science Mentoring Programme, waarbij studenten gecoacht worden door een alumni mentor die hen helpt bij het maken van keuzes die van invloed zijn op opleiding en carrière. Daarnaast kun je ook zelf bij ons terecht voor loopbaanadvies.

Alumninetwerken van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden
Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden (NGL) is in 1870 opgericht door enthousiaste Leidse hoogleraren.  Wetenschappers geven vijf keer per jaar lezingen over maatschappelijk relevante onderwerpen vanuit een natuurwetenschappelijke invalshoek en op zo’n manier dat het begrijpelijk is voor een breed publiek. De lezingen staan open voor alumni, oud medewerkers van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, het LUMC en voor geïnteresseerden uit de regio Leiden. Daarnaast organiseert het NGL één keer per jaar een excursie naar een onderzoeksinstelling.
Lees meer

Vereniging van Oud-Sterrewachters
De Vereniging Oud-Sterrewachters (VO-S) verbindt alumni en personen die een band hebben met de Leidse Sterrewacht. De VO-S is niet alleen een ontmoetingsplaats, maar verzorgt ook een kennisuitwisseling over de Sterrenkunde. Iedereen die een aantoonbare band heeft/had met de Sterrewacht kan lid worden van het gezelschap, zij het als medewerker of student. Je hoeft dus niet ‘oud’ te zijn om lid te worden! Jaarlijks verzorgt de VO-S drie bijeenkomsten: de jaarlijkse bijeenkomst naar een bijzondere locatie, de Oort Lezing en borrel en ter afsluiting van het jaar een feestelijke barbecue op de Sterrewacht. Ook ontvangen leden twee keer per jaar een nieuwsbrief.
Lees meer

Buitenlidmaatschap Chemisch Dispuut Leiden
De alumni van de studievereniging het Chemisch Dispuut Leiden (CDL) kunnen buitenlid worden om betrokken te blijven bij de vereniging. Deze studievereniging hoort bij de opleiding Molecular Science & Technology. Twee keer per jaar organiseert het CDL een borrel en daarnaast ook jaarlijks een activiteit. Vanwege het 18 e lustrum wordt er op zaterdag 11 juni 2016 groots uitgepakt. Ook krijgen alle buitenleden de jaarlijkse alumni editie van het verenigingsblad ‘’Chimica acta Lugduni’’ thuisgestuurd.
Lees meer

Vrienden en donateurs van Aesculapius
Oud-leden van de studievereniging Aesculapius, van de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen, kunnen bij de vereniging betrokken blijven door vriend of donateur te worden. Zij ontvangen jaarlijks een uitnodiging voor de installatie van het nieuwe bestuur en het periodieke verenigingsblad SQ-linair. Ook ontvangen alumni een overzicht met activiteiten speciaal voor vrienden en donateurs.
Lees meer

LIFEGoesOn
De LIFEGoesOn Commissie organiseert evenementen voor alle alumni van opleiding Life Science & Technology (LST). De commissie bestaat uit vier alumni en een masterstudent van LST die samen alumni bij de vereniging betrekken. Elk jaar op de derde vrijdag van september is er een borrel voor alumni die goed wordt bezocht. Daarnaast wordt er jaarlijks een alumni career night georganiseerd waar masterstudenten en alumni het gesprek met elkaar aan en ideeën uitwisselen. Verder vindt op 10 mei 2016 het Life Science Symposium plaats. Het thema ‘bioenenergy – engineering a greener future’ wordt belicht door diverse prestigieuze (internationale) sprekers. Meer informatie zal binnenkort volgen op: www.lifesciencessymposium.nl. Tot slot ontvangen alumni  twee keer per jaar een nieuwsbrief. Lees meer


De Leidsche Flesch
De Leidsche Flesch is de studievereniging van de opleidingen Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica. Voor alumni van deze vereniging organiseert de Leidsche Flesch tweejaarlijks een alumnidag. Ook voor jonge alumni worden er speciaal activiteiten georganiseerd. Daarnaast wordt het alumnimagazine de Fleschback jaarlijks naar alumni gestuurd.
Lees meer

Blijf met ons in contact!

Zou jij graag meer informatie ontvangen over één van de bovenstaande verenigingen of activiteiten, of zijn jouw gegevens veranderd? Laat dan jouw gegevens achter op ons formulier. Ook horen we het graag als jij je graag op vrijwillige basis beschikbaar wilt stellen om wat te vertellen op bv. carrière evenementen. Stuur ons dan jouw huidige werkzaamheden en welke opleiding jij bij ons hebt afgerond aan  alumni@science.leidenuniv.nl.

Zie ook

http://www.alumni.leidenuniv.nl/
leidenscience-200.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.