Universiteit Leiden

nl en

Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden

Activiteiten

Elk academisch jaar verzorgt het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden (NGL) vijf hoogstaande wetenschappelijke lezingen en een excursie.

Programma

Aan de rechterzijde vindt u de NGL-activiteiten die in de planning staan. In ons archief kunt u nalezen welke lezingen er plaats gevonden hebben, met waar beschikbaar, presentaties en beeldmateriaal.

Lezingen

In de maanden januari, februari, maart, oktober en november vindt er een avondlezing plaats. NGL-leden ontvangen hiervoor altijd tijdig een uitnodiging. Ook als niet-lid bent u van harte welkom. Wel vragen we u om ons te laten weten dat u aanwezig zult zijn. Dit kan middels het aanmeldformulier dat u op de webpagina van de desbetreffende lezing vindt.

Het NGL heeft een rijke historie en bijbehorende tradities. De bijeenkomsten vangen daarom aan met het openen van de vergadering en na een paar korte mededelingen van de voorzitter zal de lezing starten. Na de lezing wordt de spreker stevig aan de tand gevoeld met vragen uit de zaal. Hierna wordt de vergadering gesloten.

Excursie

Alleen voor NGL-leden en hun introducées organiseert het NGL elk voorjaar een excursie. Voorbeelden van afgelopen excursies zijn een rondleiding door de Hortus Botanicus en een bezoek aan Airbus Defence and Space Netherlands.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.