Universiteit Leiden

nl en

Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde

Contact

Locatie

Postadres:
Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde        
Universiteit Leiden
Postbus 9504
2300 RA Leiden 
Nederland

Bezoekadres:
Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde 
Universiteit Leiden
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden
Nederland

Management Assistent
Cher van der Woude
wd-assist [@] physics.leidenuniv.nl
+31 (0)71 527 5479
Oortgebouw, kantoor 163

Routebeschrijving en parkeren

Bekijk de plattegronden van de FWN campus of van alle universiteitsgebouwen in Leiden.

Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde bevindt zich in het Oortgebouw en het Huygensgebouw, die via een glazen gang met elkaar verbonden zijn. In deze gebouwen zijn ook de Sterrewacht Leiden en het Lorentz Center voor internationale workshops in de wetenschap gevestigd.

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage aan de Ehrenfestweg. Dit is een betaalde garage. Als je iemand komt bezoeken, kan diegene je aanmelden voor gratis toegang.

 
 • Fiets
  Het is ongeveer 15 minuten fietsen vanaf Leiden Centraal station (met een OV kaart kun je daar goedkoop een fiets huren). De makkelijkste route (2,2 km) is via de Wassenaarseweg, sla dan linksaf vlak voor het viaduct.
   
 • Auto vanaf de A44 
  Neem de afslag Leiden, en rij richting Leiden. Neem de eerste afslag links, dit is de Ehrenfestweg. De parkeerplaats is de eerste links.
  Zorg ervoor dat u de A44 neemt, niet de A4 die ook Amsterdam, Leiden en Den Haag verbindt, maar langs de andere kant van de stad loopt.
   
 • Auto vanaf de A4

  Neem de A4 richting Leiden. Neem afslag 6a Zoeterwoude-Dorp en Leiden. Sla linksaf op de N206 naar Leiden Voorschoten. Blijf vervolgens de N206 volgen richting Leiden-Zuid en Katwijk. Wanneer er links een Bastion Hotel is, gaat de N206 naar rechts (Leiden-Zuid, Katwijk). Na ongeveer 3 km gaat de N206 naar links (Amsterdam, Den Haag). Verlaat de N206 en ga rechtdoor de Ehrenfestweg op. De parkeerplaats is de eerste links.
   

 • Trein en bus
  Vanaf Leiden Centraal station (bussen aan de centrumkant), neem de: 
  • Bus 30, 31 of 38 naar Katwijk (stap uit bij Bio Science Park-Oost)
  • Bus 37 naar Katwijk (stap uit bij Wassenaarsweg/Corpus)
  • Bus 43 naar Den Haag via Wassenaar (stap uit bij Universiteitsterrein)
 • Taxi
  Taxi's bevinden zich aan de voorzijde van het station (centrumkant) aan de linkerkant. Gebruik de gewone taxi's in plaats van de treintaxi. Het kost ongeveer 15 euro en 10 minuten om bij het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde te komen.
Ingang Oort- en Huygensgebouw
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.