Universiteit Leiden

nl en

Culturele antropologie en ontwikkelings-sociologie

PhD

Aan het Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie zijn meer dan 50 promovendi verbonden. Hun onderzoek omvat een reike verscheidenheid aan thema's

Het promotieregelement van de Universiteit Leiden geldt voor alle promovendi die zijn ingeschreven bij 'The Faculty of Social Sciences Graduate School'. Alle promovendi moeten aan het begin van hun promotie-traject geregistreerd zijjn aan de Graduate School.

PhD-categorieën

Het Institute of CADS onderscheidt twee PhD-categorieën:

  1. Regulier - Een promovendus die door CADS ingehuurd wordt en dus een formele medewerker is. Deze kandidaten worden betaald via 'eerste geldstroom' (inclusief die bekostigd worden door 'profileringsgebieden'), 'tweede geldstroom' (NWO) of 'derde geldstroom' (EU).
     
  2. Contract en Extern ('beurspromovendi' en 'buitenpromovendi') - Een promovendus met een beurs (bijvoorbeeld DIKTI [Indonesië] en CONACYT [Chili]), of zelf gefinancierd.

Aanmelden als promovendus

Het Instituut voor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie biedt niet structureel PhD-beurzen aan. Heb je interesse in een PhD-functie bij Culturele Antropologie, dan kun je:

Of het Instituut CADS een PhD-aanvraag met eigen financiering goedkeurt, wordt bepaald door de onderzoekscommissie. De beslissing wordt gemaakt op basis van de haalbaarheid van de toereikendheid van de financiering, de kwaliteit van het voorgestelde onderzoek, de bekwaamheid van de kandidaat, de beschikbaarheid van voldoende begeleiding en de relatie tussen het voorgestelde onderzoek en de specialistische kennis van het Instituut.

Overige informatie

Meer informatie over PhD-tracks, kosten, rechten en plichten vind je op onze Engelstalige pagina.

Contact

Voor vragen over een PhD aan het Instituut CADS kun je contact met ons opnemen via graduateschoolca-ds@fsw.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.