Universiteit Leiden

nl en

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

PhD

Aan het Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (CAOS) zijn meer dan 50 promovendi verbonden. Hun onderzoek omvat een reike verscheidenheid aan thema's.

Het promotieregelement van de Universiteit Leiden geldt voor alle promovendi die zijn ingeschreven bij 'The Graduate School of Social and Behavioural Sciences'. Alle promovendi moeten aan het begin van hun promotie-traject geregistreerd zijn aan de Graduate School.

Netherlands School of Anthropology (NESA)

De Netherlands School of Anthropology (NESA) is een graduate programma voor PhD kandidaten Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Dit programma is een co-creatie van de 5 Nederlandse Antropologie instituten. De NESA biedt een éénjarig onderwijs- en trainingsprogramma voor alle eerstejaars promovendi, bestaande uit 5 masterclasses over actuele, theoretische ontwikkelingen in het vakgebied, een uitgebreide methodologische training en regelmatig een cohortbijeenkomst buiten de campus.

PhD-categorieën

CAOS onderscheidt twee PhD-categorieën:

  1. Regulier - Een promovendus die door CAOS ingehuurd wordt en dus een formele medewerker is. Deze kandidaten worden betaald via 'eerste geldstroom' (inclusief die bekostigd worden door 'profileringsgebieden'), 'tweede geldstroom' (NWO) of 'derde geldstroom' (EU).
     
  2. Contract en Extern ('beurspromovendi' en 'buitenpromovendi') - Een promovendus met een beurs (bijvoorbeeld DIKTI [Indonesië] en CONACYT [Chili]), of zelf gefinancierd.

Aanmelden als promovendus

Het Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie biedt niet structureel PhD-beurzen aan. Heb je interesse in een PhD-functie bij CAOS, dan kun je:

Of het Instituut CAOS een PhD-aanvraag met eigen financiering goedkeurt, wordt bepaald door de onderzoekscommissie. De beslissing wordt gemaakt op basis van de haalbaarheid van de toereikendheid van de financiering, de kwaliteit van het voorgestelde onderzoek, de bekwaamheid van de kandidaat, de beschikbaarheid van voldoende begeleiding en de relatie tussen het voorgestelde onderzoek en de specialistische kennis van het instituut.

Overige informatie

Meer informatie over PhD-tracks, kosten, rechten en plichten vind je op onze Engelstalige pagina.

Contact

Voor vragen over een PhD aan CAOS kun je contact opnemen met Annemarie Samuels

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.