Universiteit Leiden

nl en

PLATO

Methoden

Hier leest u over de 4 methoden van PLATO

Onderzoek
PLATO verricht onderzoek op pedagogisch en onderwijskundig gebied. Kenmerkend voor de onderzoeken van PLATO is de kennis productieve aanpak. Dat betekent dat onze onderzoeken niet alleen leerzaam zijn voor de onderzoekers, maar vooral voor de deelnemers eraan.

Ontwikkeling
Onderwijsontwikkeling zoals uitgevoerd door PLATO betreft zowel leermiddelen, opleidingsprogramma’s, als leeromgevingen. Bij de ontwikkeling van onderwijs werken we aan de vertaling van wetenschappelijke inzichten in leerprocessen aan de invulling en vormgeving van lessen, cursussen en opleidingen.

Advisering
In veel projecten en initiatieven vervult PLATO een adviserende en begeleidende rol. In die rol werken we aan advisering en coaching van professionals in leerprocessen, verandermanagement en organisatieontwikkeling.

Evaluatie
Evaluatie van projecten, van onderwijs, van organisaties en van beleid vormen kerntaken van PLATO. Ook internationaal spelen wij een rol in dergelijke evaluaties. Dat is vaak als interne evaluator, die ondersteunt bij interne project evaluaties, maar ook ten behoeve van externe evaluaties en inspecties.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.