Universiteit Leiden

nl en

Leraar VHO in Engels (MA)

Carrièreperspectieven

Als universitair opgeleide docent heb je volop mogelijkheden; academici zijn zeer gewild in het voortgezet onderwijs (onder- en bovenbouw) of het mbo. Naast het lesgeven kun je ook managementfuncties vervullen, zoals afdelingsleider of rector.

Op Word leraar in het VO vind je actuele en uitgebreide informatie over carrièremogelijkheden en arbeidsvoorwaarden. Er is bovendien voor veel vakken op dit moment een lerarentekort, waardoor je zonder problemen een baan vindt.
Door de ervaring die je opbouwt voor de klas en je docentvaardigheden kun je in aanmerking komen voor verschillende functies buiten het onderwijs, zowel bij de overheid als bij bedrijven.

Professionalisering en nascholing

Professionaliseren en levenslang leren is een must, daar zijn docenten, schoolleiding, onderzoekers en opleiders van doordrongen. Leren is leuk, het houdt je baan interessant en het is een natuurlijk proces.

In samenwerking met een netwerk van scholen biedt het ICLON een breed scala aan professionaliseringsactiviteiten aan. Docentprofessionalisering voortgezet onderwijs richt zich op docenten met een eerstegraads bevoegdheid die werkzaam zijn in het voortgezet onderwijs.

Een tweede eerstegraads bevoegdheid

Als je al een eerstegraads bevoegdheid hebt in een bepaald schoolvak en voldoet aan de toelatingseisen voor een ander schoolvak, kun je in een verkort traject een tweede eerstegraads bevoegdheid behalen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.