Universiteit Leiden

nl en

Educatieve master Frans (MA) (120EC)

In twee jaar tijd verdiep je je verder in de Franse taal, literatuur en cultuur en behaal je tevens een eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het schoolvak Frans.

Wil je leraar worden maar weet je nog niet welk opleidingstraject bij jou past? Bekijk dan deze webpagina en oriënteer je op jouw mogelijkheden bij het ICLON. 

Leraar worden?

Wil jij als leraar het verschil voor leerlingen maken? Houd je van jouw vak en wil je jouw kennis graag overdragen op leerlingen? Wil je samen met leerlingen vakinhoudelijke en maatschappelijke thema’s verkennen? De Educatieve master bereidt je goed voor op een loopbaan als leraar in het voortgezet onderwijs.

Is deze master iets voor jou?

Deze Educatieve masters is zowel voor studenten die leraar willen worden, als voor studenten die in het algemeen geïnteresseerd zijn in het overdragen van kennis. Door de gedegen vakinhoud die je aangereikt krijgt, ligt je loopbaan na deze master nog niet vast, maar houd je je opties open. Denk bijvoorbeeld aan een loopbaan in de educatieve sector, bij een bedrijf of bij de overheid. En ook een promotietraject met daarna een wetenschappelijke loopbaan behoort in principe tot de mogelijkheden.

Lees ook de toelatingseisen.

Waarom de Educatieve master Frans in Leiden?

  • Vakinhoud Frans en lerarenopleiding worden geïntegreerd aangeboden. Bekijk de opzet van de opleiding.
  • De master start met een stage op een school. Vakinhoudelijke en
    (vak-) didactische kennis kunnen zo meteen in de praktijk worden gebracht.
  • Het vakinhoudelijke programma bevat Franse taalkunde, letterkunde en cultuurkunde, maar je hebt de keuze om je accent op een van de drie te leggen.
  • Persoonlijk onderwijs en veel expertise: de kleinschalige opzet van de opleiding en de expertise van de docenten bij elke vakinhoudelijke en didactische specialisatie garanderen een persoonlijke begeleiding en interessante inhoud.
  • Na afronding van deze master ligt een loopbaan als docent in het voortgezet onderwijs voor je open. Ook andere functies in de educatieve sector of bijvoorbeeld een vakinhoudelijk promotietraject behoren tot de loopbaanmogelijkheden. Oriënteer je op de mogelijkheden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact pnemen met de studieadviseur of het secretariaat van de lerarenopleiding. Meer informatie is te verkrijgen tijdens de Masterdag: bezoek de opleidingspresentatie van de Educatieve master of praat met docenten en studenten tijdens de informatiemarkt.

Chat met een student

Heb je een vraag over het studentenleven in Leiden, studeren aan de Universiteit Leiden of ben je op zoek naar informatie over de tweejarige masteropleiding Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen? Kom direct in contact met één van onze studenten!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.