Universiteit Leiden

nl en

Educatieve master Frans (MA) (120EC)

In twee jaar tijd verdiep je je verder in de Franse taal, literatuur en cultuur en behaal je tevens een eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het schoolvak Frans.

Online voorlichting

In verband met het corona-virus zijn alle voorlichtingsactiviteiten van de Universiteit Leiden en ICLON geannuleerd. Via deze webpagina proberen we jou online te helpen. 

Colllegejaar 2020-2021: Informatie voor aanstaande studenten

Fijn dat je van plan bent om de tweejarige Educatieve master te gaan volgen. Het zijn onzekere tijden, maar één ding is duidelijk: leraren zijn belangrijk en onmisbaar. De Universiteit Leiden, het ICLON en de faculteit der Geesteswetenschappen werken hard aan de onderwijsvoorbereidingen voor komend collegejaar. Vooralsnog wordt het onderwijs op de maandagen van september 2020 tot en met januari 2021 grotendeels online aangeboden, en waar mogelijk zal het op de universiteit zelf plaats vinden. Het praktijkdeel van de master, de stage op een school voor voortgezet onderwijs, gaat in ieder geval van start. Of dit volledig op de scholen, volledig digitaal of in een tussenvorm zal zijn, hangt uiteraard af van de mogelijkheden die het RIVM en het kabinet de scholen tegen die tijd bieden. 

Op deze website vind je de meest recente informatie van de Universiteit Leiden voor aanstaande studenten. We hopen je in september in goede gezondheid te kunnen verwelkomen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Leraar worden?

Wil jij als leraar het verschil voor leerlingen maken? Houd je van jouw vak en wil je jouw kennis graag overdragen op leerlingen? Wil je samen met leerlingen vakinhoudelijke en maatschappelijke thema’s verkennen? De Educatieve master bereidt je goed voor op een loopbaan als leraar in het voortgezet onderwijs.

Is deze master iets voor jou?

Deze Educatieve masters is zowel voor studenten die leraar willen worden, als voor studenten die in het algemeen geïnteresseerd zijn in het overdragen van kennis. Door de gedegen vakinhoud die je aangereikt krijgt, ligt je loopbaan na deze master nog niet vast, maar houd je je opties open. Denk bijvoorbeeld aan een loopbaan in de educatieve sector, bij een bedrijf of bij de overheid. En ook een promotietraject met daarna een wetenschappelijke loopbaan behoort in principe tot de mogelijkheden.

Lees ook de toelatingseisen.

Waarom de Educatieve master Frans in Leiden?

  • Vakinhoud Frans en lerarenopleiding worden geïntegreerd aangeboden. Bekijk de opzet van de opleiding.
  • De master start met een stage op een school. Vakinhoudelijke en
    (vak-) didactische kennis kunnen zo meteen in de praktijk worden gebracht.
  • Het vakinhoudelijke programma bevat Franse taalkunde, letterkunde en cultuurkunde, maar je hebt de keuze om je accent op een van de drie te leggen.
  • Persoonlijk onderwijs en veel expertise: de kleinschalige opzet van de opleiding en de expertise van de docenten bij elke vakinhoudelijke en didactische specialisatie garanderen een persoonlijke begeleiding en interessante inhoud.
  • Na afronding van deze master ligt een loopbaan als docent in het voortgezet onderwijs voor je open. Ook andere functies in de educatieve sector of bijvoorbeeld een vakinhoudelijk promotietraject behoren tot de loopbaanmogelijkheden. Oriënteer je op de mogelijkheden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact pnemen met de studieadviseur of het secretariaat van de lerarenopleiding. Meer informatie is te verkrijgen tijdens de Masterdag: bezoek de opleidingspresentatie van de Educatieve master of praat met docenten en studenten tijdens de informatiemarkt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.