Universiteit Leiden

nl en

Publicatie Helen Duffy over Global Trends in Counter-terrorism and the Implications for human rights in Africa

Op 8 maart 2023 verscheen een monografie over Global Trends in Counter-terrorism and the Implications for human rights in Africa. Deze studie van Helen Duffy, hoogleraar Internationaal Humanitair Recht en Mensenrechten in Leiden, onderzoekt de impact van terrorismebestrijding op democratie, vrede, rechtsstaat en mensenrechten in Afrika.

In opdracht van het Institute for Security Studies in Zuid-Afrika werden voor de studie gedetailleerde interviews gehouden met ambtenaren, maatschappelijke organisaties, praktijkmensen en academici uit verschillende delen van het continent en daarbuiten. De monografie identificeert belangrijke juridische en beleidstrends in de context van terrorismebestrijding en het voorkomen van gewelddadig extremisme en de ingrijpende en toenemende gevolgen daarvan voor de stabiliteit, de democratie, de rechtsstaat en de mensenrechten in Afrika. Het onderstreept de dringende noodzaak om de dreigingstendensen van terrorisme en misbruik van CT - versterkt door andere klimatologische, politieke, economische en sociale trends - te onderkennen en aan te pakken en de koers te corrigeren. Het verslag is bedoeld als een uitnodiging om na te denken over bedreigingen en kansen en proactief na te denken over de uitdagingen die voor ons liggen. 

Het verslag is hier beschikbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.