Universiteit Leiden

nl en

Barkhuysen en Van Emmerik bezoeken Internationaal Congres in Paraguay

Tom Barkhuysen en Michiel van Emmerik namen deel aan het 21e Wereldcongres van de Internationale Academie voor Rechtsvergelijking dat van 23 tot 28 oktober 2022 plaatsvond te Asunción, Paraguay. Zij schreven het nationale rapport vanuit Nederland over het thema Administrative Silence.

In hun rapport beschrijven zij de diverse middelen die zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld om traag bestuur tegen te gaan (fictieve weigering, lex silencio positivo ) en ook de mogelijkheden om rechterlijk talmen aan te vechten. De conclusie is dat er voldoende remedies voorhanden zijn maar dat hier lang niet altijd gebruik van wordt gemaakt of dat er uitzonderingen worden gemaakt , zoals in geval van vermeend misbruik van deze middelen. Vanuit diverse andere landen wereldwijd werden eveneens rapporten ingediend die door general rapporteur Pedro Aberastury (Buenos Aires) werden samengebracht in een general report.

Meer informatie over het congres

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.