Universiteit Leiden

nl en

35 studenten bezoeken de faculteit voor de Space Summer School

Op 28 juni bezocht een groep van 35 studenten (waarvan 13 uit Leiden) de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in het kader van de Space Summer School, een vijfdaagse cursus georganiseerd door het LDE Centre "Space for Science and Society" en NL Space Campus.

Zij volgen deze week een rijk programma met bezoeken aan universiteiten, bedrijven en ESA-ESTEC en werden op het KOG verwelkomd door ecaan Joanne van der Leun. Zij memoreerde de geschiedenis van het onderwijs in het lucht- en ruimterecht aan onze faculteit, en vertelde over de oprichting van het Internationaal Instituut voor Lucht- en Ruimterecht in 1985 en de advanced master Air and Space Law in 2000. Zij onderstreepte het belang van interdisciplinair onderzoek en onderwijs, zeker ook binnen de ruimtevaart, en noemde een aantal maatschappelijke activiteiten waarbij het instituut is betrokken, zoals het EU H2020 project Spaceways en The Hague International Space Resources Governance Working Group. Zij was verheugd dat het LDE Centre ’Space for Science and Society’ deze summer school organiseerde en wenste alle studenten veel succes en plezier. 

Tanja Masson-Zwaan en Dimitra Stefoudi gaven inhoudelijke presentaties over ruimterecht over onderwerpen als ruimtepuin en 'space big data', en het bezoek werd afgerond met een Kahoot! waaraan met groot enthousiasme werd deelgenomen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.