Universiteit Leiden

nl en

Masterscriptie over kinderrechten? Ding mee naar de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2020

De Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden en kinderrechtenorganisatie Defence for Children loven dit najaar voor de achtste keer de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs uit.

In november 2012 werd deze scriptieprijs ingesteld ter ere van prof. Jaap Doek vanwege zijn bijzondere verdiensten op het terrein van kinderrechten, binnen Nederland en wereldwijd.

Deze scriptieprijs gaat uit naar de beste masterscriptie op het terrein van kinderrechten. Niet alleen rechtenstudenten maar ook studenten vanuit andere disciplines kunnen meedingen naar deze scriptieprijs. Inmiddels is de prijs ook reeds enkele jaren opengesteld voor kandidaten uit het Nederlandse Caribisch gebied, Suriname en Vlaanderen.


Prijs en voorwaarden

Deelnemers aan de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs maken kans op een georganiseerde reis naar Genève, inclusief een bezoek aan het VN-Kinderrechtencomité (n.b. enkel indien de omstandigheden het plaatsvinden van deze reis toelaten), en een geldprijs ter waarde van € 500,00 vrij te besteden. Voor beoordeling komen enkel in aanmerking masterscripties (Nederlands en Engelstalig) die in het afgelopen academisch jaar (1 september 2019 tot en met 31 augustus 2020) met een 8 of hoger zijn beoordeeld. De deadline voor het inleveren van de masterscriptie is 1 oktober 2020, 12:00 uur. Zie voor een gedetailleerde beschrijving van de voorwaarden het reglement.

Jury

De jury bestaat uit een aantal deskundigen met bijzondere verdiensten op het gebied van kinderrechten:

  • Jaap Doek (voorzitter), emeritus hoogleraar Jeugdrecht (Vrije Universiteit Amsterdam);
  • Karin Arts, hoogleraar Internationaal recht en ontwikkeling (ISS Den Haag, deel van Erasmus Universiteit Rotterdam);
  • Sharon Detrick, senior juridisch adviseur, PhD (Defence for Children);
  • Ton Liefaard, vice-decaan Faculteit der Rechtsgeleerdheid en UNICEF-hoogleraar Kinderrechten (Universiteit Leiden);
  • Wouter Vandenhole, hoogleraar Mensenrechten en kinderrechten (Universiteit Antwerpen).

Uitreiking

De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op donderdagmiddag 10 december aanstaande. Afhankelijk van de omstandigheden zal de uitreiking op de rechtenfaculteit in Leiden of online plaatsvinden. De inzenders van de door de jury genomineerde scripties worden hier uitgenodigd om hun scriptie te presenteren.

Contact

Vragen over de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs? Neem contact op met het secretariaat van de Afdeling Jeugdrecht. Dit kan via de e-mail jeugdrecht@law.leidenuniv.nl of telefonisch (071-5276056).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.