Universiteit Leiden

nl en

Jaap Doek

Gastmedewerker

Naam
Prof.mr. J.E. Doek
Telefoon
+31 71 527 6056
E-mail
j.e.doek@law.leidenuniv.nl

Jaap Doek is emeritus hoogleraar familie- en jeugdrecht aan de Vrije Universiteit en was van 1999 tot 2007 lid van het VN-Comité voor de Rechten van het Kind, waarvan hij van 2001 tot 2007 voorzitter was.

Meer informatie over Jaap Doek

Prof. Doek is de voorzitter van de ‘Aflatoun Child Savings International’, een internationale NGO die sociaal en financieel onderwijs voor kinderen promoot.

Sinds 2006 is hij bovendien lid van het adviescomité van het Innocenti Research Centre van UNICEF in Florence en van het expertcomité voor de selectie van kandidaten voor de jaarlijkse Children’s Peace Prize (initatief van KidsRights Nederland). Vanaf 2008 is hij daarnaast lid van de Raad van Advies van Plan Nederland, jurylid voor de Human Rights Defenders Tulip (een internationale prijs opgericht door de minister van Buitenlandse Zaken) en lid van de Global Agenda Council on the Welfare of Children ontwikkelt door het Wereld Economisch Forum.

Verder is prof. Doek actief als een adviseur/consultant voor onder andere de Speciale Vertegenwoordiger inzake Kinderen en Gewapende Conflicten, het regionale kantoor van UNICEF voor Oost- en Zuidelijk-Afrika, een aantal landelijke UNICEF-kantoren (Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Nepal en Suriname) en een aantal overheden van lidstaten van het IVRK.

Van 1988 tot 1992 was prof. Doek decaan van de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit. Tevens is hij van 1 januari 1998 tot 1 januari 2003 bijzonder hoogleraar Jeugdrecht aan de Universiteit van Leiden geweest. Van 1978 tot 1985 was hij kinderrechter bij de rechtbank van Alkmaar en Den Haag en van 2005 tot 2012 was hij plaatsvervangend rechter bij het Gerechtshof van Amsterdam. Van 1982 tot 1986 was prof. Doek lid van de Raad van de International Association of Juvenile and Family Court Magistrates. Zie voor meer informatie de volgende link

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Jeugdrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer FLEX

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie