Universiteit Leiden

nl en

Eiko Fried ontwikkelt met Europese beurs waarschuwingssysteem voor depressie

Eiko Fried ontvangt een grote Europese subsidie van de European Research Council (ERC). Met deze ERC starting grant voor veelbelovende jonge wetenschappers ontwikkelt Fried een gepersonaliseerd waarschuwingssysteem dat een depressie kan helpen voorspellen. Daarover vertelt hij in een video.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Depressie is een veelvoorkomend en vaak chronische ziekte. Experts zijn het erover eens dat preventie de meeste effectieve manier is om de ziekte te bestrijden, maar het is lastig om vooraf in te schatten welke mensen het risico lopen om erdoor te worden getroffen. Fried zal tweeduizend personen volgen over een periode van twee jaar tijd. Hij analyseert de resultaten onder meer met behulp van smartwatches en maakt gebruik van complexe systeemtheorie en machine learning.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.