Universiteit Leiden

nl en

Faculteit der Rechtsgeleerdheid stijgt verder op wereldwijde ranglijst

Onze faculteit is twee plaatsen gestegen op de QS World University Rankings by Subject en staat nu op de 24e plaats. Daarmee is het nog altijd de hoogst genoteerde rechtenfaculteit van Nederland.

De faculteit is bezig aan een fraaie opmars op de lijst. Vorig jaar een stijging van plek 26 naar 24 en twee jaar terug stond de Leidse rechtenfaculteit nog op plek 32.

Decaan Joanne van der Leun spreekt van een geweldige opsteker. 'De academie moet zich niet blind staren op rankings en simpele lijstjes die allemaal hun problemen kennen. We zijn niet voor niets bezig met beter kijken naar "erkennen en waarderen". Maar consistent zoveel waardering krijgen, ook in een internationaal bijzonder competitief speelveld, is wel een geweldige opsteker voor onze studenten en medewerkers. Als bestuur zien we deze mooie plaats in de top-25 dan ook als een stimulans om ons steeds weer te blijven ontwikkelen in Leiden en Den Haag met studenten uit Nederland en uit de hele wereld. Het feit dat zij voor onze faculteit kiezen is voor ons ook een belangrijke erkenning.'

Bekijk de complete lijst

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.