Universiteit Leiden

nl en

Bart Custers adviseert Tweede Kamer over OV-data

Op 10 sept 2019 was Bart Custers, hoogleraar Law & Data Science bij eLaw, uitgenodigd door de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer. In een rondetafelgesprek wilde de commissie toegang tot OV-data bespreken met een aantal experts.

Bart Custers

Doel van het overleg was het in kaart brengen van de (on)mogelijkheden voor hergebruikers en eindgebruikers om toegang te krijgen tot OV-data. Op dit moment worden OV-data binnen verschillende sectoren niet breed gedeeld of zijn zelfs geheel ontoegankelijk. Met het rondetafelgesprek wilde de commissie onderzoeken wat de belemmeringen zijn voor het delen van data en mogelijke oplossingen daarvoor.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.