Universiteit Leiden

nl en
Andrew Simmons / Flickr

Maartje van der Woude gasthoogleraar bij Australische universiteit

Hoogleraar Rechtssociologie Maartje van der Woude is door de Monash University in Australië uitgenodigd om in augustus als gasthoogleraar enkele colleges en masterclasses te verzorgen.

De Monash University is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit gevestigd in Melbourne. Van der Woude zal in de tweede helft van augustus voor het Monash Migration and Inclusion Centre (MMIC) een openbaar college, een seminar en een masterclass voor postgraduates verzorgen. Daarin zullen onder meer Europese grenscontroles en crimmigratie centraal staan. 

Maartje van der Woude

Maartje van der Woude is verbonden aan het Van Vollenhoven Instituut voor Recht, Bestuur en Samenleving aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Daarnaast werkt ze als gasthoogleraar voor het Department of Criminology and Sociology of Law van de Universiteit van Oslo. Eerder kreeg ze gastaanstellingen bij het prestigieuze Center for the Study of Law and Society van UC Berkeley, bij UC Hastings College of the Law in San Francisco en bij de University of Maryland.

Ze doceert diverse vakken Rechtsgeleerdheid, Criminologie en Rechtssociologie. Ze is gespecialiseerd in onder meer terrorisme, grenstoezicht en migratie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.