Universiteit Leiden

nl en

Joanne van der Leun herbenoemd tot decaan Leidse rechtenfaculteit

Joanne van der Leun is door het College van Bestuur van Universiteit Leiden herbenoemd tot decaan van de rechtenfaculteit. Van der Leun begint op 1 september 2019 aan haar tweede termijn (2019-2022).

Joanne van der Leun

'De herinrichting van het Kamerlingh Onnes Gebouw is in volle gang en geeft veel nieuwe energie voor samenwerking binnen en tussen afdelingen. De sfeer in de faculteit is uitstekend, onze opleidingen staan er goed voor en we hebben prachtige promoties', zegt Van der Leun. 'De komende periode willen we de samenwerking met andere disciplines bevorderen. Empirical Legal Studies zijn daarbij belangrijk en daar hebben we al veel ervaring mee. Maar ook het koppelen van juridische expertise aan onderzoek naar technologische ontwikkelingen in andere domeinen is cruciaal, voor zowel onderwijs als onderzoek.'

Breed draagvlak

De herbenoeming wordt van harte ondersteund door het College van Bestuur, de wetenschappelijk directeuren en faculteitsraad van de rechtenfactulteit. 'Joanne van der Leun heeft zich de afgelopen jaren laten zien als een topdecaan, met een breed draagvlak onder alle medewerkers van de faculteit, de vijf wetenschappelijk directeuren en de leden van de faculteitsraad', zegt rector en collegevoorzitter Carel Stolker. 'Ook ons College van Bestuur en de andere decanen van onze universiteit zijn blij dat Joanne beschikbaar was voor een tweede termijn. Ze is voor ons allemaal een goede en prettige collega en met haar enthousiasme voor meer aandacht in Leiden voor Empirical Legal Studies ben ik ook als wetenschapper erg gelukkig.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.