Universiteit Leiden

nl en

Gijsbert Rutten nieuwe onderwijsdirecteur LUCL

Per 1 januari 2019 is Gijsbert Rutten benoemd tot onderwijsdirecteur bij het Leiden Centre for Linguistics (LUCL). We vroegen hem naar zijn plannen.

Gijsbert Rutten

Gijsbert: ‘De eerste tijd wordt waarschijnlijk een periode van hard inwerken! Dat geldt voor de materie, maar zeker ook voor de mensen. Ik ken natuurlijk nog niet iedereen, dus ik ga proberen zoveel mogelijk collega’s zo snel mogelijk te ontmoeten. Een van de belangrijkste onderwerpen is, zoals bekend, de werkdruk, die binnen Geesteswetenschappen door veel collega’s als erg hoog wordt ervaren. Als onderwijsdirecteur hoop ik eraan te kunnen bijdragen dat die ervaring van overbelasting vermindert, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën. Verder vind ik het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk in gelijke mate bij het onderwijs betrokken is, en dat de verdeling van onderwijstaken voor iedereen transparant is.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.