Universiteit Leiden

nl en

Gastlezing Jurian Langer

Op donderdag 5 april had de Universiteit Leiden de eer om Professor Jurian Langer te ontvangen in het kader van de lezingenreeks over de Europese Unie, gezamenlijk georganiseerd door de masteropleiding Internationale Betrekkingen, het Instituut voor Geschiedenis en het Europa Instituut.

Langer heeft een indrukwekkende professionele en academische carrière. Hij is het hoofd van het procescluster van de afdeling Europees Recht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In deze positie is hij vertegenwoordiger voor de Nederlandse overheid in procedures voor het Hof van Justitie in alle zaken gerelateerd aan EU recht. Langer is in 2013 ook benoemd als professor in Europees recht en de Nederlandse rechtsorde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder was hij advocaat bij Stek (Amsterdam) en Stibbe (Amsterdam en Brussel). Hij heeft een PhD van het Europees Universitair Instituut (Florence), een LL.M. van University College London en een gespecialiseerde graad in recht en economie van de Universiteit Hamburg.

In zijn lezing besteedde Langer met name aandacht aan de rol van de nationale overheden in de procedures voor het Hof van Justitie. Hij gaf een praktisch inzicht in het werk van de nationale vertegenwoordigers en de procedures voor het Hof in Luxemburg. Hij lichtte toe hoe argumenten effectief gebracht kunnen worden met een beperkte spreektijd, terwijl men spreekt voor een publiek dat verschillende nationaliteiten heeft en verschillende talen spreekt. De lezing was in het bijzonder interessant voor masterstudenten European Law, omdat zij in het vak Practicum hun basisvaardigheden als juristen trainen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.