Universiteit Leiden

nl en

International Arbitration Course in het Vredespaleis

Na een succesvolle pilot vorig jaar, vond eind augustus de tweede editie van de International Arbitration Course plaats, een tripartite samenwerking tussen het Grotius Centre for International Legal Studies, de Afdeling Civielrecht van de Leidse rechtenfaculteit en het Permanent Hof van Arbitrage.

Met 41 enthousiaste deelnemers uit 26 verschillende landen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika, was de cursus ook dit jaar een succes.

De International Arbitration Course, opgezet en gecoördineerd door Prof.dr. Eric De Brabandere, hoogleraar Internationale Geschillenbeslechting bij het Grotius Centre, Prof.dr. Henk Snijders, honorair hoogleraar Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht bij de Leidse Afdeling Civielrecht, en de heer Brooks Daly, Deputy Secretary-General van het Permanent Hof van Arbitrage, heeft als doel om jonge professionals breed maar ook diepgaand inzicht te geven in de internationale arbitrage, waarbij zowel International Commercial Arbitration, Inter-State Arbitration als Investor-State Arbitration aan bod komen. De opleiding bevordert theoretische kennis en praktische vaardigheden, met onder meer aandacht voor UNCITRAL Arbitration en een Witness Examination Workshop, dit jaar gedoceerd door Ms. Wendy Miles, QC, vicevoorzitter van het ICC Court of Arbitration en partner bij Debevoise. 

Tijdens de cursus vindt ook de jaarlijkse Hague Arbitration Lecture plaats. Professor Jan Paulsson, Michael Klein Distinguished Scholar Chair aan de University van Miami en partner bij Three Crowns heeft dit jaar de lezing verzorgd over ‘Things You Might Not Learn in the Library’.   


pictures © Elodie Burrillon | hucopix.com

De International Arbitration Course en de Hague Arbitration Lecture worden ondersteund door de Gemeente Den Haag, internationale stad van Vrede en Recht. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.