Universiteit Leiden

nl en

Georgina Kuipers winnaar Meijers PhD positie 2017

Georgina Kuipers zal per 1 september 2017 als promovenda werkzaam zijn bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht. Zij heeft begin juli 2017 de Meijers PhD positie toegewezen gekregen voor haar interdisciplinaire onderzoeksvoorstel ‘Trust Arrives on Foot but Leaves on Horseback. How (Not) to Restore Trust in Government after Facilitated Damages.’

Prof.mr. Willemien den Ouden is haar promotor en mr.dr. Michiel Tjepkema is copromotor bij dit proefschrift.

Georgina’s loopbaan is gevormd door haar interesse voor interdisciplinariteit. Zij behaalde haar bachelor summa cum laude aan het liberal arts & sciences programma van Leiden University College The Hague en richtte zich hier op de major World Politics. Zij vervolgde haar studie cum laude via de research master in Political Science and Public Administration, specialiserend in de bestuurskunde, aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze opleiding volgde zij ook het Leiden Leadership Programme, waarvoor ze onder andere een praktijkopdracht uitvoerde voor de Directie Kennis van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Naast haar studie heeft zij bestuurswerk verricht, o.m. als academic representative bij het Leiden University College en diens studievereniging Fortuna, en als assessor van de Honours Academy van de Universiteit Leiden. Na haar afstuderen werkte ze achtereenvolgens als Coördinator Strategie en Beleid en Onderwijscoördinator Honours Classes & Beleidsmedewerker bij de Honours Academy.

In haar onderzoeksproject bekijkt zij projecten waarin de overheid op enigerwijze toestaat resp. ‘faciliteert’ dat schade ontstaat voor een groep burgers. Hoe kan de overheid in zulke gevallen de schadeafhandeling vormgeven – zowel materieel als procedureel – zodat de getroffen burgers het vertrouwen in hun overheid niet verliezen? Belangrijk inspiratiepunt hierin is de wijze waarop momenteel in Groningen wordt omgegaan met de schade na de gaswinning; binnenkort verschijnt over deze zaak haar eerste artikel samen met copromotor Michiel Tjepkema.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.