Universiteit Leiden

nl en

Conferentie ‘The Dutch Constitution Beyond 200’

Op 11 november 2016 organiseren de afdeling Staats- en bestuursrecht, The Hague Law Labs en de Italian Association for European and Comparative Law de conferentie ‘The Dutch Constitution Beyond 200: tradition and innovation in a multilevel order’, waarbij Nederlandse onderzoekers in dialoog met internationale wetenschappers rechtsvergelijkende lessen zullen proberen te trekken uit de rijke en innovatieve Nederlandse constitutionele traditie.

Tijdens deze conferentie zullen er papers worden gepresenteerd en bediscussieerd over onder meer het Nederlandse systeem van mensenrechtenbescherming, decentralisatie, constitutionele herziening en over het parlementaire stelsel. De conferentie geeft de kans om zowel het Nederlandse debat over constitutionele vernieuwing te verrijken met rechtsvergelijkende inzichten en om Nederlandse ervaringen te delen met rechtswetenschappers uit het buitenland.

Wilt u de conferentie bijwonen? Stuur een mail; er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Het programma vindt u hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.