Universiteit Leiden

nl en

'Culture, Dispute Resolution and the Modernised Family' conference 6-8 juli Londen, UK

In juli zal een aantal onderzoekers van de Afdeling Jeugdrecht een paper presenteren op de 'Culture, Dispute Resolution and the Modernised Family' conference in Londen, georganiseerd door het International Centre for family law, policy and practice te Londen.

Deze grote conferentie, die zich ook nadrukkelijk op de rechtspraktijk richt, heeft een groot aanbod aan onderwerpen. Onderwerpen van de presentaties van de afdeling jeugdrecht zijn: de rechtspositie van minderjarigen als klagers in procedures voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (Florescu/Bruning),  effectieve toegang tot het recht voor pleegkinderen (Van der Zon) en participatie van kinderen die met uithuisplaatsing en gesloten jeugdhulp te maken krijgen (De Jong-De Kruijf). Daarnaast zal prof. Julia Sloth-Nielsen een lezing geven met de titel: Ending Child Marriage: Initiatives from Southern Africa.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.