Universiteit Leiden

nl en

Congres Europese arbeidsrechters in Amsterdam

De European Association of Labour Court Judges (EALCJ) houdt haar jaarlijkse congres dit jaar in Amsterdam. Van 9 tot en met 11 juni komen arbeidsrechters uit de verschillende Europese landen bijeen op het Amsterdamse gerechtshof. Prof. mr. G.C. Boot, raadsheer in dat hof en hoogleraar arbeidsrecht in Leiden, is gastheer en organisator van het congres.

Het thema van de conferentie is ‘Too young or to old: protecting working conditions for the new age’. Leeftijdsdiscriminatie en veilige arbeidsomstandigheden zijn daarbij de central issues. Mede aan de hand van landenrapporten van de leden van de EALCJ wordt besproken hoe rechters in de verschillende jurisdicties met deze kwesties omgaan.

Prof. mr. B. Barentsen verzorgt een van de key note speeches op de conferentie, over arbeidsomstandigheden en werkgeversaansprakelijkheid en de rol van leeftijd daarbij.  Arbeidsrechtspraakdeskundige dr. M.Y.H.G. Erkens, tevens kantonrechter-plaatsvervanger, neemt uiteraard ook deel aan dit congres.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.